Viimehetken huikea Iso kolmonen ratkaisi voiton JKS:lle Kisahallissa 72 -75 numeroin

13.1.2017

Jesse Viita (Kuva: Katariina Ojala)
Jesse Viita (Kuva: Katariina Ojala)

JKS haki todella maukkaan vierasvoiton loppunumeroin 72 - 75 ToPo:sta. Ottelun ratkaisun avaimet haettiin sivurajakuviolla, kun peliaikaa oli jäljellä vain 1,5 sekuntia. Pallo pelattiin liikkeeseen Jesse Viidalle, joka naulasi 3-pisteen heittonsa korisukkaan juuri ennen päätössummerin kajahtamista. Voitto oli JKS neljäs perättäinen ja runkosarjan toinen helsinkiläisryhmästä.

JKS pelasi näyttävää koripalloa koko ottelun ensimmäisen puoliskon ja sommitteli terävällä pallonsiirtelyllä useita vapaita heittopaikkoja ja viimeisteli pitkien hyökkäysten päätteeksi palloa koriin laajalla rintamalla. Tauolle siirryttiin 31-44 numeroin järvenpääläisryhmän hallitessa kentän tapahtumia. Kolmannelle jaksolle ToPo kuitenkin terävöitti ja tiivisti puolustustaan ja alkoi pikkuhiljaa kuroa parhaimmillaan 16 pisteen eroa. Ennen viimeistä neljännestä tilanne oli 55-61 JKS eduksi.

Erittäin viihdyttävän koripallo-ottelun viimeinen jakso oli varsinainen trilleri, mikä tarjosi draaman kaarta ja tiivistunnelmaista jännitysnäytelmää kerrakseen. Koko ottelun kuskin paikalla pelannut JKS yritti pitää asemat loppuun asti mutta niskaan hengittänyt isäntäjoukkue ToPo ei antanut periksi, niin ratkaisua saatiin odottaa aivan varsinaisen peliajan viimeiselle sekunnille asti. Loppuhetkien ratkaisut ei varmasti jättänyt ketään paikalla olijaa kylmäksi.

Neljännen kvartaalin puolivälissä ajassa 35.47 ottelun tilanne oli tasan 65-65. Tätä seurasi Joakim Jousiston onnistunut Iso 3:nen, joka painui keskeltä korinaruihin ajassa 36.55 ja tilanteeseen 65-68. Seuraavaksi onnistui Julius Pehkonen, joka siirsi JKS:n 66-70 johtoon. ToPo onnistui vielä ajassa 38.18 tasoittaa ottelu lukemiin 70-70. Kun ottelua oli jäljellä vain 1.24min, niin Hl Coleman onnistui molemmissa vapareissaan ja siirsi paineet jälleen kotijoukkueelle. Tätä seurasi sarja molempien joukkueiden epäonnistuneita korintekoyrityksiä ja kun peliaikaa oli jäljellä vain puoli minuuttia, niin pallonhallinta oli JKS:lla. JKS pelasi tilanteessa koko 24 sekunnin hyökkäysajan loppuun mutta Arsene Towan heittoyritys ei onnistunut. Tilannetta seurasi Caedric Latimerin puolustus levypallo ja pitkä koko kentän syöttö Djeenille, joka ahdisteluista huolimatta pääsi korille pussittaen layup:nsa ja tuoden ToPo:n tasapisteisiin 72-72. Peliaikaa oli tämän jälkeen 1,5 sekuntia ja JKS päävalmentaja Jarkko Lanu otti joukkueelleen aikalisän.

Aikalisällä piirrettiin kuvio Jesse Viidalle. Palloa meni sivurajalta antamaan ottelussa huikeat 20 levypalloa kahminut Arsene Towa. Kuvion päätteeksi kohti palloa leikannut Viita sai hyvän syötön ja pääsi rytmistä ottamaan 3-pisteen rajan takaa laajakaarisen hyppyheittonsa, joka hetken päästä sujahti aivan keskeltä keksintöön vieden JKS:n neljänteen perättäiseen voittoon numeroin 72 - 75.

Koko JKS- miehistö sinkosi korin jälkeen kohti Jesse Viitaa ja riemuitsi yhdessä monien paikalle saapuneiden JKS- kannattajien kanssa loistavaa lopputulosta. Huikea loppu huh huh! JKS:n joukkuepanoksesta kertoo se, että kolme pelaajaa ylsi tasaisesti 15 pisteen korisaldoon eli kapteeni Tarjanne sekä Jousisto ja Coleman. Towa rutisti itselleen nuo 20 levypalloa pussittaen samalla 10 pistettä. Viita teki yhdeksän, Pehkonen kahdeksan ja Jesse Mäntyläkin nakutti kolme pointsia.

- Hieno loppuhetken suoritus ja mahtava onnistuminen Jesselle, joka juuri palasi kokoonpanoon ja ei vielä aivan täydellisessä kunnossa ole ja olen iloinen koko joukkueen puolesta. Pelasimme todella hyvää koripalloa ensimmäiset 20 minuuttia ja taistelimme loppuun asti, vaikka ToPo paransi myös lopussa. Loistava lopputulos, mistä hyvä jatkaa sunnuntaina Espoossa.

Katso Jesse Viidan heitto tästä