Espoo United katkaisi JKS voittoputken 74 -59

16.1.2017

Arsene Towa kahmi 17 levypalloa (Kuva: Katariina Ojala, arkistokuva)
Arsene Towa kahmi 17 levypalloa (Kuva: Katariina Ojala, arkistokuva)

Avausjakson ottelua johtanut JKS takkuili hyökkäyspäässä toisen neljänneksen, jolloin EU pääsi juoksemaan nopeilla hyökkäyksillä helppoja pisteitä. Murheellinen 28-10 erä vei espoolaiset tauolle 11 pisteen keulassa ja pitivät piikkipaikkansa aina loppusummeriin asti. Ottelun lopputulos kirjattiin numeroin 74 - 59

"Suuremmat areenat ja kirkkaammat valot"- sanonta pitää kyllä paikkansa, kun JKS- edustus matkasi sunnuntaina hieman vajaamiehisenä eli kahdeksalla pelurilla Espoo United:n vieraaksi. M1AD:n koripallo-ottelun näyttämöksi erittäin hulppea Metro- Areena tarjosi erittäin hyvät puitteet kaikille paikalla olleille koripallon ystäville. JKS onnistui ensi erässä korinteossa isäntiään paremmin, kun kuuden peliminuutin kohdalla se hurjasteli jo 2-12 johdossa ja kuitaten avauskvartaalin lopulta 9-16. Ensimmäisen puoliajan jälkimmäinen kymppi ei alkanut suotuisasti, sillä Espoon ylpeys rymisteli kaksi ensi minuuttia 6-0. EU piti korinteon tahdin lähes stabiilina koko jakson juosten JKS:n ohiheittojen jälkeisistä puolustuslevypalloista Jeb Iveyn johdolla lähes erehtymättömästi korit vastapäätyyn. Murheellinen toinen neljännes kirjattiin 28-10 kotijoukkueelle, joten JKS lähti 37-26 perässä kohti kolmatta 10-minuuttista.

Peliaikaa oli jäljellä siis 20 minuuttia ja koriero mitätön, kun pilli vihelsi ottelun jälkimmäisen puoliskon alkamiseksi. Äänimerkki ei kuitenkaan siivittänyt meidän korintekoa, joten takaa-ajo jäi urheilutermein telineisiin. EU:n oli helppo sommitella hyökkäyksiään JKS- päädyssä, kun se oli onnistunut tyrehdyttämään vieraittensa hyökkäyspelin. Aivan liian usein joku valkopaitainen United- hahmo oli liian vapaassa paikassa ja piste pisteeltä kasvatti eroa tulossarakkeeseen. Kolmas erä kirjattiin niin ikään EU:lle 23-14, joten 20 pisteen umpeen kurominen tuntui haastavalta ennen viimeistä kymppiä.

Viimeisen erän JKS pelasi kuitenkin tyylikkäästi ja onnistui saamaan useita stoppeja puolustuspäässä mutta tänään ei kuitenkaan ollut paras mahdollinen päivä hyökkäyskorilla, jotta olisimme voineet taistella loppuhetkillä ottelun voitosta. Neljäs jakso kirjattiin meille 14-19. JKS- oktetin Leo Tarjanne ja Hl Coleman kirjauttivat itselleen molemmat 16 pistettä. Jesse Mäntylä oli kolmas kaksinumeroisiin yltänyt 13:lla. Arsene Towa oli jälleen vahva sukan alla raapien itselleen 17 levypalloa mutta EU vei ansaitusti voiton areenassaan loppunumeroin 74 - 59.

- JKS:n päävalmentaja Jarkko Lanu manaili ottelun päätyttyä joukkueen hieman alavireistä osumatarkkuutta. Toki aina ei voi onnistua mutta paikkoja meilläkin oli, vaan Mäntylää lukuun ottamatta emme kyenneet tänään edellisten pelien prosentteihin. Toki EU pelasi tänään hyvin omilla vahvuuksilla ja kuittasi voiton ansaitusti.

Seuraava JKS:n M1AD:n rukosarjan ottelu pelataan Helsingissä. Perjantaina 20.01.2017 klo 18.30 alkaa ottelu HBA-Märsky - Järvenpään Koripalloseura, joten uutta uistinta virveliin ja kaikki ensi viikolla "kirkolle"!

Let´s Go JKS!