Tarjanteen veljekset JKS-paitaan

8.5.2017

Visa Tarjanne (arkistokuva)
Visa Tarjanne (arkistokuva)
Leo Tarjanne (Kuva Harri Vallila)
Leo Tarjanne (Kuva Harri Vallila)

JKS on solminut 24-vuotiaan Visa Tarjanteen ja 22-vuotiaan Leo Tarjanteen kanssa pelaajasopimukset kaudesta 2017–18. Visa vietti viime kauden vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa ja Leo puolestaan pelasi JKS:n riveissä.

Visa Tarjanne on entuudestaan tuttu kasvo JKS-yleisölle.

Visa Pelasi Järvenpäässä vuosina 2012–2014. Kaudet 2014–2016 vanhempi veljeksistä pelasi Namika Lappeenrannassa. Jälkimmäisellä kaudella Miesten 1B divisioonassa tehoiksi kertyi 20.0 pistettä ja 6.7 levypalloa per ottelu. Visalla on myös saavutuksina 22 nuorten maaottelua sekä viisi nuorten SM-mitalia.

Toukokuun lopussa Suomeen palaava Visa vietti viime kauden vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa, California State University of Monterey Bayssä. Kaliforniasta tavoitettu Visa kertoi vuoden olleen erinomainen kokemus, vaikka koripallotapahtumia olikin edellisvuosiin verrattuna hiukan vähemmän. ”Vuosi on ollut erittäin hyvää vaihtelua Suomeen verrattuna, ja kyllähän täällä on viihdytty. Virallisia koripallo-otteluita en täällä ole pelannut, mutta pick-up peleissä olen ollut mukana lähes joka viikko. Myös muuta treeniä täällä on tehty sillä ajatuksella, että ensi kaudella pystyisi taas pelaamaan kilpakoripalloa.” ”Kyllähän sitä jo syksyllä huomasi, että halua oli takaisin kentille. Tässä vaiheessa JKS:n tuttu ympäristö yhdistettynä mahdollisuuteen yhdistää koripallo ja opinnot painoivat vaakakupissa sen verran, että paluu Järvenpäähän tuntui järkevältä vaihtoehdolta. Oman veljen kanssa pelaaminen on myös sellainen asia, josta olemme Leon kanssa jo pidemmän aikaa puhuneet, ja nyt kun siihen oli mahdollisuus, niin pitihän se käyttää.”

Leo Tarjanne aloittaa neljännen kauden Järvenpäässä

Joukkueen kapteenina toiminut Leo Tarjanne oli viime kaudella joukkueen paras pistemies 16.0 pisteen keskiarvolla. Tilastoihin kertyi myös 2.7 levypalloa ja 2.4 syöttöä ottelua kohden. Isoveljen tapaan Leolta löytyy myös palkintokaapista useampi nuorten SM-mitali. Nuorten maaotteluita Leolle on vyöllä 7, joissa pisteitä on syntynyt 10.3 pisteen keskiarvolla.

JKS:lla on sopimukset kaudesta 2017–18 Visa Tarjanteen, Leo Tarjanteen, Arsene Towan, Julius Pehkosen, Tarmo Ristan, Roope Ristsoon ja Patrick Ristojan kanssa.