Villematti Kopio siirtyy Korisliigasta JKS:n takamieheksi

11.7.2017

Villematti Kopio (Kuva KTB-Basketin sivut Mikko Mäkelä)
Villematti Kopio (Kuva KTB-Basketin sivut Mikko Mäkelä)

Korisliigasta ja nuorisomaajoukkueista tuttu, Tapiolan Hongan kasvatti Villematti Kopio, 25, siirtyy KTP-Basketin riveistä Järvenpään koripalloseuraan miesten 1A divisioonaan.

Urallaan yhteensä 93 nuorten maaottelua pelannut 182-senttinen Kopio kirjautti viime kaudella 32 pelaamassaan ottelussa 6,1 pistettä, 1,0 levypalloa. Kaudella 2015-16 Kopio pelasi Loimaan Bisonsseissa Korisliigaa sekä VTB-liigaa. Kopio on edustanut Korisliigassa KTP:n ja Bisonsin lisäksi myös Honkaa ja Korihaita.

Viimeksi Kopio pelasi miesten A-divisioonassa kaudella 2011-12, jolloin hänet valittiin divari A:n vuoden pelaajaksi. Palkintokaapista mieheltä löytyy kolmen A-poikien SM-kullan sekä B-poikien Suomen mestaruuden lisäksi myös valinta A-poikien SM-sarjan Vuoden pelaajaksi (2008-09).

- On todella upeaa saada näin kokenut takamies joukkueeseen, kommentoi JKS:n päävalmentaja Jarkko Lanu. Pidämme vielä verkot vesillä mahdollisten uusien pelaajien suhteen ja sitten joukkuetta täydennetään myös JKS:n ja Keravan Kori-80 yhteistyö A-poikajoukkueesta, jatkaa Lanu.

JKS:lla on pelaajasopimukset kaudesta 2017-18 Villematti Kopion lisäksi Visa Tarjanteen, Leo Tarjanteen, Arsene Towan, Julius Pehkosen, Tarmo Ristan, Roope Ristsoon, Patrick Ristojan, Atte Valtosen ja Joel Anttisen kanssa. Joukkukeen päävalmentajana jatkaa Jarkko Lanu ja apuvalmentajaksi on nimetty Timo Nurmi.

Villematti Kopio tilastoina

Hanki JKS:n kausikortti kaudelle 2017-18