HBA- Märsky vei pisteet JKS:sta perjantaina 93 - 76 voitolla

24.1.2017

Tarmo Rista (Kuva: Katariina Ojala)
Tarmo Rista (Kuva: Katariina Ojala)

JKS- edustus ei kyennyt vastaamaan HBA-Märskyn vauhdikkaaseen peliin M1AD:n perjantaisessa ottelussa. Varsinkin ottelun alussa miehekkäitä otteita korien alla esittänyt Hannes Pöllä oli lähes tulkoon pysäyttämätön skoraten 19 pistettä. Toinen nuori Edon Maxhuni viimeisteli 21p. hyvin tarkkuuksin myös, kun Helsinki Basketball Academyn nuori joukkue esitti vauhdikkaita siirtymisiä.

Ottelun kulku johdatteli samaa kaavaa viimeistä neljännestä lukuun ottamatta, sillä HBA-Märsky oli koko ajan puoli askelta tai askelen edellä vieraitansa. Tämä mahdollisti hyvien ja vapaiden heittopaikkojen luomisen, mitkä HBA-Märsky käytti edukseen. 50 prosentin tarkkuudella säkitetyt isot ja lähes samalla tarkkuudella osutut pienet johdattivat nuoria maajoukkuesotureita tasaisesti kohti ottelun voittoa. Kolmen ensimmäisen jakson voitot 25-20, 21-12 ja 23-17 veivät ottelun hyvin pelanneelle kotijoukkueelle ennen viimeistä erää jo 20:n pisteen johtoon numeroin 69-49. JKS pystyi kampeamaan itselleen finaalierän 24-27 mutta ei kyennyt enää hätyyttelemään HBA:n voittoa.

JKS:n parhaimmistoa ottelussa olivat Arsene Towa 19:llä pisteellään ja 11.llä levypallollaan. Jesse Viita näytti ajoittain taistelijailmettä päätyen viimeistellen 12p. ja napaten JKS- miehistöstä toiseksi eniten levareita eli viisi kahmaisua. JKS:n A-juniori Joel Anttinen pelasi myös lähes kolme minuuttia, vaikka tilasto ei hänen kentällä oloaan olekaan huomioinut. Anttiselle merkittiin ottelussa kaksi levypalloa ja yksi koriin johtanut syöttö.

- Tänään emme kyenneet vastaamaan HBA:n intensiivisyyteen ja tempoon, siitä kertoo mm. vastustajan 28 vapaaheittoa. Tämän lisäksi meidän olisi pitänyt olla terävämpiä levypalloissa, koska irtopalloja oli paljon tarjolla. Julius Pehkosen poissaolo toki kavensi joukkuettamme mutta sen taakse ei voi mennä. Ensi viikonloppuna kuitenkin taas uudet pelit ja vastustajat, joten takaisin voittokantaan, summasi JKS:n päävalmentaja Jarkko Lanu.

Tuleva viikonloppu on JKS:n edustusjoukkueella kiireinen, kun lauantaina se lentää Ouluun Ynnin vieraaksi ja heti perään sunnuntaina Forssassa mitataan FoKoPo- miehistö. Seuraava kotiotteluun ei siis ole enää pitkä aika, kun 03.02.2017 klo 18.30 Järvenpään liikuntahallille saapuu Espoo United. Kaikki hallille silloin ja huomatkaa kevätkauden kausikortit tulleet myyntiin, joten osto itsellesi kauden loput kotipelit hieman edullisemmin.

Let´s Go JKS!

Katso kausikortti tarjoukset ja edut tästä!